The miracles of science™

Válasszon üzletágat


Mezőgazdasági Termékek

Hírek & Események

A repce kora tavaszi növényvédelmi munkái

A repce területeken már elkezdődtek a kora tavaszi növényvédelmi munkák. A szárba indulás és sárgabimbós fejlődési állapot közti időszakban az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni a technológiák összeállításában:


 

  • Az intenzív növekedés kezdetén strobilurin típusú gombaölő szerrel végzett „zöldítő kezelés” nagyobb asszimilációs felületet eredményez, nem csak azért mert a gombabetegségek károsítását csökkentjük, hanem mert a fotoszintézis fokozott aktivitása révén több tápanyag épül be a repcebecőkbe és nagyobb lesz a termés.
  • Amikor a levegő átlaghőmérséklete eléri a 9oC-ot, megjelennek az áttelelő repcefénybogár imágók. Ha ekkor a repce már virágzik, akkor a kártételük nem jelentős, de ha még bimbós állapotban van, akkor hatalmas kárt tudnak okozni.

 


A fenti szempontok figyelembe vételével ajánljuk figyelmébe a DuPont™ Acanto® Plus fungicidet, valamint a DuPont™ Avaunt® inszekticidet, az őszi káposztarepce kora tavaszi védelmére.

 


Az Acanto® Plus nagy hatékonyságú, két eltérő hatásmechanizmusú szisztemikus hatóanyagot tartalmaz. Széles hatás spektrummal bír a pikoxistrobin (strobilurin) és a ciprokonazol (triazol) miatt. A pikoxistrobin zöldítő hatásával segíti a növényt, hogy a téli csapadékot és a fejtrágyát a leghatékonyabban használja fel.

 


Az Avaunt® rovarölő szer kontakt és gyomorméreg. A kezelést követően 2 órán belül a repcefénybogár gyakorlatilag már nem tud kárt okozni. Hosszú hatástartama segít áthidalni a védekezési időszakban kivirágzó repce védelmét is, véd a kezelést követő napokban betelepülő egyedek ellen is, függetlenül az ebben az időszakban már gyakran előforduló magas levegő hőmérséklettől.

A két készítmény együtt tankkeverék formájában is kijuttatható a repce sárgabimbós állapotáig.


 


Gondoljuk át tehát eddigi repce védelmi technológiánkat! Figyelembe véve a hazai adottságokat és a szerválasztási lehetőségeket az Acanto® Plus gombaölő és az Avaunt® rovarölő szer használatával sikeresebbek lehetünk a repcetermesztésben.