The miracles of science™

Válasszon üzletágat


Mezőgazdasági Termékek

Hírek & Események

A szőlő növényvédelmi aktualitásai

A szőlőterületek az országban eltérő képet mutatnak. Míg Magyarország nagy részén a szőlők állapota jó, addig az Alföld jelentős részén komolyabb fagykárok károsították az ültetvényeket. A téli hideg által okozott  károk egyéb területeken is előfordultak. Külön bonyolítja a helyzetet egyes borvidékeken a csapadékhiány is.

Elmondhatjuk, hogy a tarka szőlőmoly korán- helyenként igen nagy egyedszámban kezdett rajzani. Ezt a rajzást többször megszakította, vontatottá tette- (esetenként elpusztította a lerakott tojásokat) a lehűlő időjárás.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a DuPont™ Avaunt® 150 EC rovarölőszer 250 ml/ha dózisa mind a tojás, mind a lárvaalakot nagy hatékonysággal írtja.

A szőlő jelenleg a legérzékenyebb fenofázisában (virágzás) van. Az ország aszályosabb részén egyelőre jelentős peronoszpóra és lisztharmatveszély nem tapasztalható, az Alföldön azonban elsősorban az érzékenyebb fajtáknál helyenként megjelentek az első peronoszpóra, a hegyvidéki szőlőkben a pedig a lisztharmat tünetek.

 

Tudjuk, hogy Magyarországon az időjárás hektikus, gyorsan megváltozhat. A lisztharmat egy “rugalmas” gomba, nagyon jól alkalmazkodik a környezeti feltételekhez, könnyen okozhat meglepetéseket.

A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében ebben az érzékeny időszakban részesítsük komolyabb védelemben (felszívódó, kombinált hatóanyagú készítmények) szőlőinket.
Erre a védelemre kiválóan alkalmas a DuPont™ Tanos® + Talendo® gombaölő szer kombináció, amely kedvező áron csomagban is beszerezhető.

Ez évtől a Kocide® 2000 rézhiroxid hatóanyagú készítményt a DuPont Magyarország Kft. hozza forgalomba, így lehetőség nyílt a termék árának csökkentésére.
Alacsony dózisa (1,75 - 2,0 kg/ha), csökkentett ára és kiváló minősége a záró permetezések ideális készítményévé teszi.