The miracles of science™

Válasszon üzletágat


Mezőgazdasági Termékek

Alert® S

Áttekintés
Kombinált hatóanyagú szisztemikus (felszívódó) gombaölőszer, amely biztos védelmet nyújt a gabonafélék és az őszi káposztarepce betegségei ellen.

Hatóanyag: 125 g/l fluzilazol + 250 g/l karbendazim

Kultúrák Károsító Dózis
búza (őszi), árpa (őszi és tavaszi) lisztharmat, rozsdabetegségek, szeptóriás, helmintospóriumos betegség és kalászfuzáriózis 1 l/ha
őszi káposztarepce hálózatos-, csíkos-, fahéjbarna levélfoltosság, gabonalisztharmat, szeptóriás betegségek, rozsdabetegségek 1,0 l/ha ill. kombinációban 0,6 l/ha + 0,1% Trend™

Hatásmechanizmus:
Az Alert® S mindkét hatóanyaga felszívódó gombaölő szer.
A fluzilazol a triazol, a karbendazim a benzimidazol kémiai csoport tagja.
A karbendazim a gombafonalak kialakulását, a fluzilazol az ergoszterol bioszintézisét gátolja.
A fluzilazol nagyon aktív szisztemikus, preventív és kuratív hatású fungicid, sok kultúrnövény (pl. az őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa) számos betegsége ellen hatékony.

Technológiai javaslat:
Kalászosokban a készítményt a tenyészidő folyamán egy vagy két alkalommal célszerű alkalmazni. Az első kezelést a szárbaindulás kezdetén- korai, erőteljes lisztharmat fertőzés ellen, ha ahhoz egyéb, pl. helmintospóriumos betegség is társul, akkor kell elvégezni, amikor a lisztharmat fertőzés a levélhüvelyről (szárról) már a levéllemezre is átterjed, és a helmintospórium elsődleges fertőzési tünetei is megjelentek.
A második kezelést a kalászhányás végén - virágzás kezdetén a kalászt és a termést fertőző fuzárium gombák, továbbá szeptoriózis, helmintosporiózis, valamint a rozsdabetegségek ellen kell elvégezni.
Ha a korai gabonalisztharmat fertőzés nem erős, és ahhoz egyéb betegség nem társul, az első kezelésre elegendő lehet egy, kizárólag a lisztharmat ellen hatékony kontakt (pl. kén) készítmény alkalmazása, melyet a virágzás kezdetén egy kezeléssel a széles hatásterületű Alert® S követ technológiában.
Őszi és tavaszi árpán - különösen akkor, ha a tenyészidő kezdetén az állomány jó egészségi állapotát megfelelő csávázás biztosítja - elegendő egy a szár- és levélbetegségek fő fertőzési időszakában, az árpa 2-3 nóduszos állapotában (Alert® S-sel) végzett permetezés.

Őszi káposztarepcében a szert a fertőzési veszélyhelyzettől függően egy-két alkalommal javasolt kijuttatni. Az egyszeri permetezést ősszel, a repce 3-8 leveles, vagy tavasszal 6-8 leveles állapotában ajánlott elvégezni. Kétszeri kezelést erős fertőzési nyomás esetén 3-8 leveles fejlettségnél és tavasszal, a virágzás kezdetén célszerű végrehajtani.

Kiszerelés: 5 és 1 literes műanyag kanna   
Engedélyezett kultúrák: őszi búza és őszi-, tavaszi árpa, repce
Élelmezés Eü.Várakozási idő (nap): 
őszi búza és őszi-, tavaszi árpa: 28
repce: 60   
Munka Eü.Várakozási idő (nap): 0

Forgalmi kategória: I.   
Méregjelzés: gyenge méreg   

Fotó

Alert®  S a kalászosok védelmében.

 

»

Nagyítás

További részletek:

Technológiai összefoglaló
Kalászosok növényvédelme

A DuPont kalászos gyomirtó és gombaölőszereit bemutató növényvédelmi technológiai összefoglaló.

Red Arrow Image
Technológiai összefoglaló
Repce növényvédelme

A DuPont repcében használható növényvédő szereit bemutató növényvédelmi technológiai összefoglaló.

Red Arrow Image