The miracles of science™

Válasszon üzletágat


Mezőgazdasági Termékek

Alert® Sun

Áttekintés
Három hatóanyagot tartalmazó gombaölő szer csomag a napraforgó védelmére.
A csomag mérete 40 ha.

Hatóanyag: 250g/l fluzilazol + 25 % cimoxanil & 25 % famoxadon

Kultúrák Károsító Dózis
napraforgó fehérpenész, szürkepenész, diaporte, alternária, fóma 0,5 l/ha + 0,2 kg/ha

Hatásmechanizmus:
Az Alert® Sun gombaölőszer kereskedelmi csomag, melyben már három hatóanyag hosszan és még hatékonyabban védi meg a napraforgót a korai szár- és levélbetegségek, valamint az alkalmazás függ vényében (későbbi, virágzás kezdeti kijuttatás) a tányérbetegségek ellen is. Az Alert® Sun hatóanyagai a jól bevált szisztémikus tulajdonságokkal rendelkező fluzilazol – az eddigi sikeres Alert® S-sel folytatott védekezések alapja – biztosítja a kiváló hatékonyságot a korán fellépő betegségekkel szemben. A famoxadon, mely a strobilurin típusú molekulák közé sorolt, szélesíti az Alert® Sun hatásspektrumát és a gombaölő tulajdonsága mellett a napraforgó állományban kifejti zöldítő hatását. Ennek következménye a hosszan egészséges, tovább zölden maradó levélfelület, mely így hoszszabb időn keresztül biztosítja az asszimiláták beépülését.

Technológiai javaslat:
1. Az Alert® Sun-t (Alert® Solo 0,5 l/ha + Tanos® 0,2 kg/ha dózisban) preventíve kijuttatva kell használni a napraforgó 6-8 levélpáros állapotában, amikor még be lehet  menni az állományba szántóföldi permetezőgéppel. A hosszú lappangási idő miatt a diaportés betegség esetében is a megelőzés adja a legjobb eredményeket

Az Alert® Sun kiemelkedő hatékonysággal bír a a szklerotínia és botrítiszfertőzések, tehát a vegetációs időszak második felében kárt okozó gombabetegségek ellen is. Alkalmazása a tányérbetegségek ellen is indokolt és javasolt!

Az Alert® Sun a szezon csapadékosságától, tehát a fertőzési nyomástól függően kerülhet felhasználásra a csillagbimbós állapotban, illetve az azt követő időszakban. Ilyenkor a kijuttatását hidas traktorral javasolt elvégezni. Tekintettel a nagy zöldtömeg megfelelő borításához, magas permetlé mennyiség biztosítása szükséges

Kiszerelés: 4x5 liter Alert® Solo + 20 x 0,4 kg Tanos®   
Engedélyezett kultúrák: napraforgó
Élelmezés Eü.Várakozási idő (nap): 28   
Munka Eü.Várakozási idő (nap):
Forgalmi kategória: 
Alert® Solo: I.
Tanos® II.   

A napraforgó sikeres védelme: Alert® Sun

Az olajnövények újra reneszánszukat élik. Nemcsak vetésterületükkel, hanem termésátlagukkal, jövedelmezőségükkel is előkelő helyen szerepelnek gazdasági növényeink között.

 

»

Tovább

További részletek:

Technológiai összefoglaló
Napraforgó növényvédelme

A DuPont napraforgó gyomirtó és gombaölőszereit bemutató növényvédelmi technológiai összefoglaló.

Red Arrow Image
Termékismertető
Alert Sun

A DuPont napraforgó gombaölőszerei csomagját bemutató termékismertető.

Red Arrow Image