The miracles of science™

Válasszon üzletágat


Mezőgazdasági Termékek

Talendo

Áttekintés
Kontakt és helyileg felszívódó gombaölő szer, amely hatékony a szőlő hajtáson és a fürtön előforduló lisztharmat betegsége ellen.

Hatóanyag: 20 % proquinazid

Kultúrák Károsító Dózis
szőlő szőlőlisztharmat 0,2 - 0,25 l/ha

Hatásmechanizmus:
A TalendoTM egy új quinazolin típusú gombaölő szer, eddig nem ismert új hatásmóddal. A szőlő lisztharmat ellen megelőző védekezésként preventíven kell alkalmazni. A készítmény gátolja a spórák csírázását és a fertőzés létrejöttét, valamint a növény betegségellenálló képességét növeli a szőlőlisztharmat fertőzéssel szemben.

Technológiai javaslat:
ASzőlőben lisztharmat elleni kezeléseket előrejelzés alapján, megelőző módon célszerű elkezdeni általában a 20-25 cm-es hajtásállapotban (6-8 levél), de legkésőbb a virágzás kezdetén. A kezelések a fertőzési nyomás ismeretében, 10-21 napos intervallumban 3 alkalommal blokkszerűen, de külön is elvégezhetők és legkésőbb fürtzáródásig folytatható. Járványos körülmények mellett lisztharmat ellen célszerű kombinálni egyéb felszívódó hatóanyagú készítménnyel (pl. fluzilazol) és rövidebb permetezési fordulókat kell tartani. Szőlőperonoszpóra és szürkepenész ellen egyéb kontakt és felszívódó (pl. cimoxanil+famoxadon, cimoxanil+folpet) készítménnyel célszerű kombinálni és évente maximum 3 alkalomnál többször nem javasolt a használata. A fürtzáródás előtti időszakban végzett szakszerű zöldmunkák jelentősen javítják a kórokozók elleni védekezések hatékonyságát.

Kiszerelés: 250 ml-es és 1 literes műanyag kanna
Engedélyezett kultúrák: szőlő
Élelmezés Eü.Várakozási idő (nap): 28
Munka Eü.Várakozási idő (nap): 0
Forgalmi kategória: II.
Méregjelzés: gyenge méreg

Kép

Talendo™
Védelem akár 21 napon át lisztharmat ellen.

 

»

Nagyítás
Kép

Talendo™
Kémiai hatásmechanizmusa

 

»

More

További részletek:

Termék ismertető
Talendo

Új alapokon a lisztharmat elleni védekezés.

Red Arrow Image
Technológiai összefoglaló
Szőlő növényvédelme

A DuPont szőlőben haszbnálatos gomba és rovarölőszerinek összefoglalója.

Red Arrow Image