The miracles of science™

Válasszon üzletágat


Mezőgazdasági Termékek

Pointer® Star

Áttekintés

Új, gyorshatású kalászos gyomirtó szer amely hatékony az összes fontos kétszikű gabona gyomnövény ellen, beleértve a mezei acatot, ragadós galajt valamint a herbicid toleráns árvakelésű napraforgót is.

Hatóanyag: 14,35% tribenuron-metil + 14,35% metszulfuron-metil + 250 g/l fluroxipir

Kultúrák Károsító Dózis
őszi búza, őszi- tavaszi árpa, rozs, tritikále magról kelő kétszikű gyomnövények és mezei acat (Cirsium arvense) 28 g/ha + 0,3 l/ha

Hatásmechanizmus:
A Pointer® Star egy szelektív, poszt emergens gyomirtó szer, három hatóanyag, a tribenuronmetil, metszulfuron-metil és a fluroxipir ikercsomagolású kombinációja. A legkisebb egységcsomag 3 ha kalászos gabona kezelésére elegendő.
A három hatóanyag összetétele biztosítja, hogy a Pointer® Star minden gyomösszetétel esetében hatékony legyen a kétszikű gyomnövények széles skálája ellen.
A gyom növényekben a hatóanyagok gyorsan transzlokálódnak, a gyomnövények növekedése néhány órán belül leáll, így ezután nem tudnak versenyezni a kultúrnövénnyel.
Ez a tökéletes hatóanyag összetétel és formuláció egyszerűbb használat mellett, hatékonyabb valamennyi kétszikű kalászos gabona gyomnövény ellen.

Javasolt növényvédelmi technológia:
A készítményt posztemergensen kell kijuttatni az őszi búza 3 leveles állapotától a zászlós levél kifejlődéséig. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles korukban, a ragadós galaj 1-6 levélörvös fejlettségekor, a mezei acat tôlevélrózsás állapotától 10-15 cm-es állapotáig a legérzékenyebb a készítményre. A gyomirtó hatás fokozására a permetléhez 0,1%-os koncentrációban, nem-ionos nedvesítő szer pl. Trend™ hozzáadása szükséges.
A nitrogén műtrágya használata tovább javítja, különösen száraz időjárás esetén a hatóanyagok gyors felszívódását. A permetléhez nitrogén műtrágya adható, pl. 5-6 l UAN-oldat vagy 3 kg ammóniumnitrát hektáronként. A műtrágyát előbb fel kell oldani vízben, majd utoljára adni a permetléhez. A nitrogén műtrágya ilyen adagolása azonban nem helyettesíti a nedvesítű szert!

Forgalmi kategória: I.
Eltarthatósági idő: 3 év
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Fotó

Pointer® Star + Trend™

Kétsoprony 2007. július 8.

 

»

Nagyítás
Fotó

Pointer® Star + Trend™

Szolnok, 2007 május 12. A kezelés után 2 héttel.

 

»

Nagyítás

További részletek:

Technológiai összefoglaló
Kalászosok növényvédelme

A DuPont kalászos gyomirtó és gombaölőszereit bemutató növényvédelmi technológiai összefoglaló.

Red Arrow Image