The miracles of science™

Válasszon üzletágat


Mezőgazdasági Termékek

Coragen® 20 SC

Áttekintés
Számos kultúrában felhasználható, egyedülállóan hatékony rovarölő szer. Gyors hatású és nagyon alacsony dózisban hatékony a kultúrnövényeken károsító legfontosabb rágó kártevők ellen. Kiválóan irtja a célkártevőket,de ugyanakkor minimális hatása van a hasznos rovarokra, ezért megfelelően használva tökéletesen megfelel az úgynevezett IPM technológiákban való alkalmazásnak is. A nagyon alacsony toxicitásnak köszönhetően (emlősök) a permetlé beszáradása után azonnal folytatható a kézi munka az ültetvényekben.
Hatóanyag: 200 ml/l klorantraniliprole = DuPont™ rynaxypyr

Kultúrák Károsító Dózis
burgonya burgonyabogár 50-60 ml/ha
kukorica (vetőmag és takarmány) gyapottok-bagolylepke, kukoricamoly 0,1-0,125 l/ha
kukorica (csemege) gyapottok-bagolylepke, kukoricamoly 0,125-0,15 l/ha
alma almamoly, sodrómolyok 0,125-0,2 l/ha
aknázó molyok 0,16-0,2 l/ha
körte, birs, naspolya almamoly, körtemoly 0,125-0,2 l/ha
  sodrómolyok, aknázómolyok  0,16-0,2 l/ha
szőlő (bor, csemege) szőlőmolyok 0,15-0,175 l/ha

Hatásmechanizmus:
Rianodin receptor (RyRs) aktiválás.
RyRs: a kalcium-ion csatornák melyek fontos szerepet játszanak az izmok összehúzódásában.
A Coragen® aktiválja a rianodin receptorokat, ezzel a kalcium-ion tárhelyek ürülését okozza a rovarok sima és harántcsíkolt izomsejtjeiben, ennek következménye az izomszövet összehúzódás hiánya vagy paralízis, mely végül a célszervezet pusztulásához vezet.


Technológiai javaslat:
A Almásban, kártevő molyok ellen feromon csapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell a kezelést elvégezni a tömeges rajzás kezdetéhez igazítva, az ovicid hatás érvényesülése érdekében. Egy esetleges tartós lehűlés késleltetheti a tojásrakást és a lárvakelést.
Almamoly ellen a védekezést a rajzás intenzitásától függően 14-21 naponként elegendő megismételni, míg más fajok károsításának a felléptekor 14 naponkénti ismételt védekezésre lehet szükség. A maximálisan engedélyezett két kezelést javasolt úgy beosztani, hogy nemzedékenként 1 kezelés történjen,majd más hatásmechanizmusú szert kell alkalmazni a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében, amennyiben további kezelésekre van szükség.
A permetlé mennyiségét a lombfelület nagyságától, valamint az alkalmazott géptípustól függôen kell megválasztani. A készítmény kijuttatásához 800-1000 l/ha vízmennyiséget kell felhasználni.

Körtében, birsben és naspolyában valamennyi felsorolt kártevő esetében a szexferomon csapdával végzett rajzásmegfigyelkésre alapozva, a tömeges rajzás időszakában célszerű a kezelést elvégezni.
A maximnálisan engedélyezett két kezelést egymás után célszerű elvégezni, majd a további védekezéshez - a reziosztencia kialakalásának megelőzése érdekében - más hatásmechanizmusú készítményt kell alkalmazni.

Kukoricában előrejelzésre és tojás megfigyelésre alapozva kell a készítményt kijuttatni. A legjobb eredményt a tojásrakás idején végzett permetezéssel érhetjük el. Egy esetleges tartós lehûlés késleltetheti a tojásrakást és a lárvakelést!
A gyapottokbagoly lepke ellen a magasabb dózis javasolt. Kukoricában Trend™ vagy növényiolaj mint tapadás fokozó segíthet a jobb fedettség elérésében. Nemzedékenként 1 kezelés javasolt.

Burgonyában, a burgonyabogár elleni legjobb eredményhez a készítményt tojásrakás vagy a lárvakelés kezdetén kell kijuttatni. A hosszú 21 napos hatástartam érdekében vagy erős fertőzés esetén a magasabb dózist kell használni 300-600 l/ha permetlében. Így használva a Coragen® hatékonyan irtja a lárvákat és az imágókat is. 

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezést a rajzáscsúcsot követő 4-6. napon célszerű elvégezni. A további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítménnyel kell elvégezni. A kezelések hatásosságát az időben és szakszerűen elvégzett zöldmunkák jelentősen javítják.         
Munka Eü.Várakozási idő (nap): 0

Élelmiszer-egészségügyi várakozási idő:

burgonya: 28 nap

kukorica (vető): 14 nap

csemegekukorica: 10 nap

alma: 14 nap

körte, birs, naspolya: 14 nap

borszőlő csemege szőlő: 30          
Forgalmi kategória: II.          
Méregjelzés: LD50 patkányon:>5000mg/kg

További részletek:

Technológiai összefoglaló
Termékismertető

Coragen® - Egyedülállóan hatékony rovarölő szer

Red Arrow Image
Technológiai összefoglaló
Alma növényvédelme

A DuPont rovarölő szerei az alma növényvédelmében.

Red Arrow Image