The miracles of science™

Válasszon üzletágat


Mezőgazdasági Termékek

A növényvédelem tudománya

A DuPont kiemelt ajánlata 2014

"Ebben a kiadványunkban a vállalatunk munkatársai segítségével és legjobb tudása alapján azokat az információkat gyűjtöttük össze a DuPont termékeiről, amelyekkel mi hozzá tudunk járulni az Ön sikeréhez."

 

»

Tovább
"Az Arigo® Gold próbája - Harc a gyomok ellen"

Az Arigo® Pack karrierje néhány éve indult a DuPont gyomirtó szerei között, de tavaly már bemutatták a csomag hatóanyagait egy készítménybe foglaló Arigo® 51 WG herbicidet, idén pedig már a Successor T-vel kiegészült Arigo® Gold csomag is a kukoricatermesztők rendelkezésére áll.

 

»

Tovább
"Minőségi búzához minőségi gombaölő"

Nagy bizalommal fogadták a hazai termelők a DuPont tavaly piacra került új, kalászosgomba-ölő szerét, a Wirtuoz®-t. A készítmény összetétele önmagáért beszél, aki kissé jártas a gombaölő szerek világában, azonnal tudhatta, hogy ezzel a készítménnyel nem foghat mellé.

 

»

Tovább
"Az Acanto® Plus prémium kategóriás fungicid"

A repce termesztésben, különösen ha vetőmagnak termesztik, akkor szinte követelmény az intenzív technológia, a növény igényeinek maximális kielégítése, ha jó eredményeket akarunk elérni.

 

»

Tovább
"A Pointer® Star állja a sarat"

A Pointer® Star gabona gyomirtóról szerzett tapasztalatait osztotta meg a Kösely Zrt. agronómusa hosszúháti kerületében.

 

»

Tovább
"A jó választás tonnákban mérhető"

Napjaink gazdálkodói vallják, hogy csak a különféle szár-, levél- és tányérbetegségek megelőzését szolgáló védekezés garantálja a fajtákban rejlő terméspotenciált..

 

»

Tovább
"Jól vizsgázott az Acanto® Plus"

Az eredményes napraforgó termesztés döntően az ökológiai, genetikai és termesztéstechnológiai tényezők hatékonyságától függ.

 

»

Tovább
"Plusz a napraforgónak"

A napraforgó fungicides védelmének kérdése egyrészről inkább az, hogy mikorra időzítsük a kezelést, mikor adja a legjobb védelmet, másrészt, hogy mivel érhetjük el a legjobb élettani hatást.

 

»

Tovább
"Hosszan hatékony szerekkel a jó termésért"

A napraforgó gombaölő szeres kezelésével olyan betegségeket előzhetünk meg, amelyek akár a termés felét is elvihetik. Ám az sem mindegy, hogy milyen készítményeket használunk.

 

»

Tovább
"Principal® Gold – ha oda kell csapni az egyszikűeknek"

A kukorica a herbicidekkel legjobban ellátott kultúrnövényünk, a természet mégis gondoskodik róla, hogy ne legyen olyan egyszerű a gyomirtása, újabb és újabb kihívásokkal állítja szembe a gazdát.

 

»

Tovább
"Gyommentesen nagyobb a termés"

A sikeres kukoricatermesztés megköveteli a hatékony gyomirtást. Elsősorban azért, mert a kukorica nem kívánatos konkurenciája 20–30, szélsőséges esetben akár 50 százalékos terméskiesést is okozhat.

 

»

Tovább
"Öt hatóanyag dolgozik a kukoricának"

A kukorica gyomirtása évről-évre visszatérő téma: mikor, hogyan, mivel végezzük. Minél vegyesebb a gyomflóra egy adott területen, a gyomszabályozás annál összetettebb feladat.

 

»

Tovább
"Ha jól választott, nyugodtan alhat"

A gyomosodás elleni küzdelem a legfontosabb teendők közé tartozik a szántóföldi növénytermesztésben.

 

»

Tovább
Biztos megoldás a gyomok ellen

A kukoricatermesztés jövedelmezősége sok mindentől függ. A gyomszabályozás a nagyobb termést szolgálja, elhanyagolása 20-30 % terméskiesést is okozhat.

 

»

Tovább
Wirtuoz® megoldás a gabona betegségei ellen

Egyre inkább elfogadott nézőpont, hogy a sikeres gabonatermesztés egyik alappillére az állomány egészségének a megőrzése.

 

»

Tovább
Három hatóanyaggal a gyomok ellen

Ahhoz, hogy jövedelmező legyen a kalászosok termesztése, a nagyobb termés és a jó minőség érdekében elengedhetetlen a gyomosodás megelőzése.

 

»

Tovább
"Nem vagyok olyan gazdag, hogy csak egyszer gyomirtsam a kukoricát!"

Ma már minden kukoricatermesztő tudja, hogy a gyomok mielőbbi kikapcsolása a vízért, tápanyagért folytatott versengésből komoly haszonnal jár.

 

»

Tovább
"Cél a több termés indukálta több jövedelem"

A DuPont világcég mezőgazdasági termékeket gyártó üzletága többek között a növényvédő szerek széles skáláját kínálja a termelők számára mind a szántóföldi, mind pedig a szőlő, zöldség és gyümölcs kultúrákban.

 

»

Tovább
DuPont Növényvédelmi Konferencia – 2013

A hazai növényvédelmi szezon „nem hivatalos megnyitója”, mint azt már megszoktuk, idén is a DuPont növényvédelmi konferenciája volt.

 

»

Tovább
"Újdonságok seregszemléje"

A XIX. DuPont Növényvédelmi Konferencia.

 

»

Tovább
Egy virtuóz megoldás: a Wirtuoz™

A hagyományokhoz híven, akárcsak a korábbi években, Magyarországon idén is a DuPont nyitotta meg a szakmai rendezvények sorát.

 

»

Tovább
Hamisított növényvédő szerek

A hamisított vagy illegálisan forgalmazott növényvédő szer mindíg drágább.

 

»

Tovább
"Komplett repcetechnológia a DuPont-tól"

A repce az egyik legintenzívebb, legprecízebb termesztési technológiát igénylő növényünk, mind a talajmunkát, tápanyag-utánpótlást és persze a növényvédelmet tekintve is.

 

»

Tovább
"Alert® Sun – a biztosan megtérülő befektetés"

Gazdálkodói tapasztalatok a napraforgó kórokozók elleni védelem területén.

 

»

Tovább
"Védekezés a kalászosok gombabetegségei ellen"

A Dalmand Zrt.-nél fontos az átgondolt, a lehetőségekhez mérten preventív növényvédelem. Teljes felületen végzik a gyomirtást, a szárszilárdítást, a kétszeri rovarölő szeres kezelést, két-három alkalommal a gombaölő szeres védekezést.

 

»

Tovább
"A gombaölő szeres kezelés mindig megtérül."

A gabonapiac a nagy mennyiséget és a homogén minőséget keresi. Ezért a termelőknek arra kell törekedniük, hogy olyan technológiákat, illetve eszközöket alkalmazzanak, melyekkel az említett igényeket kielégíthetik.

 

»

Tovább
Költséghatékony gyomirtás a kukoricában

A kukorica rendkívül érzékeny a gyomokra. Ha idoben nem tisztítjuk meg az állományt akkor hektáronként 1-2 tonna termés kiesésével biztosan számolhatunk.

 

»

Tovább
Principal® Plus Gold – a nehéz esetekre

A kukorica gyomirtása örökzöld téma. Nem véletlenül: minden évre tartogat valami meglepetést és szinte mindenkit érint, aki szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik. Így van ez az ország délkeleti csücskében gazdálkodó Dombegyházi Agrár Zrt.-vel is.

 

»

Tovább
"Granstar® Super SX® – a név kötelez"

Mészáros Endre növénytermesztési főágazat-vezető tapasztalatai a DuPont™ Granstar® Super SX® herbiciddel kapcsolatban.

 

»

Tovább
"A három az egyben hihetetlenül hatékony."

A kalászosok sikeres termesztésének egyik feltétele a gyommentes állomány. A nagyobb terméskiesés elkerülése, a gyomok által felvett tápanyag és víz pótlására fordított plusz költségek megelőzése szükségessé teszi az időben történő kezelést, a megfelelő technológiát.

 

»

Tovább
Illegális növényvédő szer forgalmazás

A hamisított vagy illegálisan forgalmazott növényvédő szer mindig drágább, mint az eredeti gyártótól származó… még akkor is, ha olcsóbban árusítják…

A Növényvédőszer-gyártók és Importőrök Szövetsége Egyesület tájékoztatója

 

»

Tovább
„Ferikém, valamit adjál már búzára”

Máté Réka, a Csiff-Land Kft. agronómusa osztja meg tapasztalatait a Pointer Star gyomirtó szerrel kapcsolatban.

 

»

Tovább
XVIII. DuPont Növényvédelmi Konferencia

Az Agrárunio videó beszámolója a DuPont januári szezonnyitó rendezvénysorozatáról.

 

»

Tovább

 
Új DuPont szerek a növénytermesztés hatékonyságának fokozására

– a XVIII. DUPONT növényvédelmi konferencián elhangzottak alapján

 

»

Tovább
A kalászosok gyomirtása: A gyomviszonyok változása szerint

A legutóbbi Országos Gyomfelvételezés eredményei igazolták vissza,hogy a gyomflóra változása újabb és újabb kihívások elé állítja a növényvédelmet. Kalászosokban különös figyelmet érdemlő fajok az ebszikfű, mezei acat, ragadós galaj és a napraforgó árvakelés.

 

»

Tovább
A DuPont™ Coragen® inszekticid

Az új uniós hatóanyag-engedélyezés miatt kevés növényvédő szer használható az almamoly elleni védekezésre. A szűkülő paletta miatt is izgalmas egy hatásmódjában és hatékonyságában egyedülálló készítmény, a Coragen® megjelenése a növényvédőszer-piacon.

 

»

Tovább
DuPont Növényvédelmi Konferencia

A DuPont Magyarország Kft. ez évben 18. alkalommal rendezte meg növényvédelmi konferencia sorozatát az ország 8 városában. Az első helyszín a hagyománynak megfelelően Hajdúböszörmény volt, ahol január 4-én közel 400 érdeklődő gyűlt össze, hogy meghallgassa a cég 2012-es növényvédelmi ajánlatát.

 

»

Tovább
Agrár-környezetgazdálkodási Információs Portál

Az Agrár-környezetgazdálkodási Információs Portál azzal a céllal jött létre, hogy az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program agrár-környezetgazdálkodási programjában résztvevő gazdálkodók és a témában érintett szakemberek számára objektív tájékozódási alapot hozzon létre.

 

»

Tovább
Principal® Plus a kukorica gyomirtó szer

A Vas megyei Hegyfaluban élő Vizi Márton apósával együtt gazdálkodik, mintegy 480 hektárnyi területen. Vetésforgójukban meghatározó a kukorica amit ez évben a a DuPont új kombinált hatóanyagú gyomirtó szerével, a Principal® Plus-al gyomirtottak.

 

»

Tovább
"Jól vizsgázott az új kombináció"

A kukoricatermesztés során az egyik meghatározó terméscsökkentő tényező a

vetések elgyomosodása. Erre az esély mindig adott, hiszen a kukorica nagy térközű

kultúra, ami elősegíti a gyomok fejlődését.

 

»

Tovább
"Ígéretes az új gyomirtó szerkombináció"

A szákszendi Hartmann Farmnál jól tudják hogy hogy az elgyomosodott kukoricában akár 20-25 százalékkal is csökkenhet a termés.

 

»

Tovább
Idei tapaszatalatok – az Avaunt® 150 EC a repce védelmére

A repce növényvédelmének egyik sarkalatos pontja a repcefénybogár
és egyéb rovarkártevők elleni védekezés, amiben nagy jövő vár az
Avaunt® 150 EC-re.

 

»

Tovább
DuPont Juniális Látóképen.

A DuPont immár kilencedik alkalommal szervez a gazdálkodóknak „Juniálisokat”, melyek egyik állandó bemutatóhelye a Debreceni Egyetem látóképi tangazdasága. A bemutató gerincét a négy legjelentősebb szántóföldi kultúra, az őszi búza, a repce, a kukorica és a napraforgó adta.

 

»

Tovább
Repcében is jól vizsgázott az Avaunt® 150 EC.

Az őszi káposztarepce legfontosabb tavaszi kártevője a repcefénybogár (Meligethes aeneus). Tavasszal célszerű több védekezést is beiktatnunk ellene, hogy megelőzzük a tetemes veszteséget.

 

»

Tovább
A gombabetegségek elviszik a jövedelmet.

A napraforgó termését nemcsak a gyomnövények, rovarkártevők, időjárási tényezők, hanem különböző kórokozó gombák is veszélyeztetik.

 

»

Tovább
Jó befektetés a gombaölő szeres kezelés

A gabonapiac a nagy mennyiséget és a homogén minőséget keresi. Gyakorló szakemberek szerint éppen ezért ma már megkerülhetetlen a gombaölő szeres kezelés, ami tapasztalataik alapján mindig megtérül.

 

»

Tovább
Jól fizet a repce, ha mindent megkap

A bajai székhelyű D-E Agrár Kft. több mint 2000 hektárnyi szántón gazdálkodik. Legutóbb a repcében próbálták ki a DuPont által ajánlottat.

 

»

Tovább
A jó szerkombináció meghatározza a termést

A Gödöllői Tangazdaság Rt. 4700 hektárnyi területen gazdálkodik. A kalászosok növényvédelméről beszélgettünk Ködmön Szabolcs növénytermesztési üzemigazgatóval.

 

»

Tovább
A körülményekhez igazítják a technológiát

A Balatonfői Szövetkezeti és Szolgáltató Zrt.-nél körültekintően szervezik a növénytermesztést. Ezúttal a kalászosok termesztéséről beszélgettünk Klopp Bélával, aki a növényvédelmi munkákat irányítja.

 

»

Tovább
Egy menetben is megoldható a gyomirtás

A vegyszeres gyomirtás eredményessége érdekében minden kukorica táblában rendszeresen figyelni kell a gyomok faj össze tételét és célszerű elvégezni a gyomfelvételezést.

 

»

Tovább
Három hatóanyaggal a több napraforgóért

Jeney László növényvédő szakmérnök tapasztalatai a naproforgó növényvédelmében.

 

»

Tovább
Tankkeverék késítése

Tankkeverék formályában a növényvédő szerek és adalék anyagok fizikai és kémiai tulajdonságai megváltozhatnak. Nem ismert tankkeverék készítése mindig kockázatos.

 

»

Tovább
Előnyben a hosszabb ideig kijuttatható szerek

A legutóbbi országos gyomfelvételezés eredményei igazolták vissza, hogy a gyomflóra változása újabb és újabb kihívások elé állítja a növényvédelmet.

 

»

Tovább
A napraforgó sikeres védelme: Alert® Sun

Az olajnövények újra reneszánszukat élik. Nemcsak vetésterületükkel, hanem termésátlagukkal, jövedelmezőségükkel is előkelő helyen szerepelnek gazdasági növényeink között.

 

»

Tovább
"Az alma kártevők elleni védelme" - DuPont növényvédelmi tanácskozás

Az AgrárUnió beszámolója a nyíregyházi és mátészalkai DuPont alma növényvédelmi tanácskozásról.

 

»

Tovább
CSEBER - Csomagoló Eszköz Begyűjtési Rendszer

Napjainkban a növényvédő szerrel szennyezett hulladékok sorsa egyre nagyobb figyelmet és nyilvánosságot kap. A témával kapcsolatos valamennyi törvény és rendelet megtalálható a CSEBER Non-profit Közhasznú Kft. internetes oldalán.

 

»

Tovább
Gondolatok a szőlő növényvédelméről

Tavaly rendkívül erős lisztharmat- és helyenként a hozzá társuló peronszopórafertőzésekkel kellett megküzdeni a szőlő növényvédelemben.

 

»

Tovább
Tapasztalatok a DuPont kukorica herbicidjeivel

A kukoricatermesztők részére a 2008-as év teljesen más kihívásokat hozott, mint az azt megelőző esztendő.

 

»

Tovább
Gondoljuk át a repce tavaszi lombvédelmét!

Magyarországon a káposztarepce a XX. században már jelentős területen termesztett növény volt. A század második felében vetésterülete meghaladta a 100.000 hektárt. Agrotechnikája és kémiai védelme azótais folyamatosan változik.

 

»

Tovább
A napraforgó sikeres védelme

Az olajnövények újra reneszánszukat élik. Nemcsak vetésterületükkel, hanem termésátlagukkal, jövedelmezőségükkel is előkelő helyen szerepelnek gazdasági növényeink között.

 

»

Tovább
A sikeres gabonatermesztés alapfeltétele a hatékony lomb- és kalászvédelem

Az egyre növekvő minőségi követelményeknek minden gabonatermesztő számára kihívást jelent megfelelni. Az alacsonyabb minőségű árut nem, vagy csak rosszabb feltételekkel lehet értékesíteni.

 

»

Tovább
Szulfonil-urea herbicidek

A DuPont volt az első vállalat, amely a szulfonil - urea tipusú gyomirtó szereket kifejlesztte. Évtizedek tapasztalatával rendelkezik ezen hatóanyag csoport téren.

 

»

Tovább