The miracles of science™

Kies een Sector


Stage ervaring

Stage-ervaring Robin Schram student Personeel & Arbeid 3e jaar aan Hogeschool INHolland Rotterdam

Voor mijn studie HRM zocht ik een stage voor een looptijd van zeven maanden bij een grote professionele organisatie. Via een docent werd ik gewezen op DuPont. Ik was nog niet zo bekend met DuPont en heb mij via studiegenoten en de website verdiept in het bedrijf.

Vervolgens heb ik via een open sollicitatie contact gezocht met de afdeling HR, waarop ik werd uitgenodigd voor een oriënterend kennismakingsgesprek. Na een helder en goed intakegesprek kreeg ik de goedkeuring om zeven maanden stage te lopen bij DuPont.

Wat mij in eerste instantie opviel was de bedrijfscultuur van DuPont. Hoewel het een internationale organisatie betreft met wereldwijd meer dan 60.000 werknemers, was de bedrijfscultuur heel informeel. Geen stropdascultuur. De medewerkers zijn heel vriendelijk, open en altijd bereid om je te ondersteunen.

Tijdens mijn stageperiode had ik te maken met opdrachten van verschillende aard. Ik had een aantal administratieve opdrachten over identificatieplicht en privacyverklaringen. Maar ik had ook zeer interessante projectmatige opdrachten zoals arbeidsmarktcommunicatie gericht op studenten en starters, scholingsbeleid en het vervaardigen van een aantal draaiboeken.

Ik heb in mijn stageperiode heel veel kunnen leren en veel inzichten verkregen in het HR-vakgebied. Mijn stage bij DuPont heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan mijn studie en mijn persoonlijke ontwikkeling.

 

Stage-ervaring Jolien van Belle student Personeel & Arbeid 4e jaar aan de Hogeschool Rotterdam

Voor mijn studie HRM aan de Hogeschool van Rotterdam zocht ik een stage voor een looptijd van vijf maanden bij een profit organisatie. Via een studiegenoot ben ik in contact gekomen met DuPont, een grote organisatie met vele vestigen over de hele wereld, waar een informele bedrijfscultuur heerst.

De snelle en flexibele manier waarop het sollicitatieproces tijdens mijn voorbereidende fase op de stage verliep vond ik erg fijn. DuPont gaf mij genoeg tijd om de aanbiedingen van verschillende organisaties te overwegen en een weloverwogen keuze te maken.

De introductie bij DuPont heb ik als goed ervaren. Er waren kennismakingsgesprekken ingepland en uitnodigingen voor meetings verstuurd waar ik aan deel mocht nemen.

Al snel voelde ik mij als stagiair een volwaardig medewerker, men zag mij als iemand die echt iets kon betekenen voor de organisatie. Tijdens mijn stagewerkzaamheden werd ik goed ondersteund en vond ik de sfeer binnen het bedrijf erg goed, zowel op de eigen afdeling als binnen de overige afdelingen die ik heb bezocht.

Deze stage heeft een positieve indruk op mij achtergelaten en heeft zonder enige twijfel een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan mijn studie en mijn persoonlijke ontwikkeling. Wanneer er een leuke en interessante vacature binnen mijn vakgebied ontstaat, zal ik zeker overwegen om in de toekomst terug te keren bij DuPont.

Ik zal DuPont zeker aanbevelen om als stagiair of werknemer aan de slag te gaan. Ik vind het een goede en aantrekkelijke werkgever waar een goede werksfeer heerst.

 

Stage-ervaring Roel van Eijk student Logistieke vervoerskunde 4e jaar NHTV Hogeschool Breda

Voor mijn studie Logistieke Vervoerskunde aan de Hogeschool van Breda zocht ik een leuke en leerzame stageplaats. Mijn aandacht werd hierbij getrokken door Du Pont de Nemours in Dordrecht.

Direct bij het eerste contact wist ik dat ik een goede keus had gemaakt qua organisatie. Mijn aanvraag stageverzoek werd vlot beantwoord met een uitnodiging voor een oriënterend kennismakingsgesprek.

Tijdens het kennismakingsgesprek ontstond direct een goed gevoel bij DuPont. De medewerkers namen ruim de tijd om de opdracht helder en duidelijk te formuleren. Verder was er ruimte voor het stellen van vragen en voor het aangeven van mijn persoonlijke interesses.

De eerste weken van de stage liep ik mee met collega’s en maakte ik kennis met interne klanten (leidinggevenden en werknemers) als ook met de bedrijfscultuur. Al snel nam ik enkele dagelijkse administratieve taken op me. Na de inwerkperiode ben ik aan bepaalde projecten gaan werken, als deelnemer en als voorzitter. De werkzaamheden werden zoveel mogelijk afgestemd op mijn persoonlijke leerdoelen. 

Mijn werkplek tijdens de stage was uitstekend geregeld, ik had hierbij verder toegang tot alle programma’s en documentatiemateriaal. Tijdens mijn stage ben ik betrokken geweest bij een site-breed project, waar ik veel van heb kunnen leren.

Ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad tijdens mijn stage binnen DuPont, waarbij ik met veel plezier aan een adviesrapport heb gewerkt. DuPont heeft mij te kennen gegeven ook daadwerkelijk actiepunten uit mijn verslag te implementeren in de organisatie.

Zonder enige twijfel heeft mijn stageperiode binnen DuPont mij veel kennis en ervaring gebracht, hierdoor zal ik DuPont ook zeker aanprijzen als een leuke en leerzame stagebiedende organisatie. Mijn afstudeerstage binnen DuPont heeft uiteindelijk geresulteerd in een aanbieding voor een vast contract!

 

Stage-ervaring Werner Klok student Management, Economie & Recht 3e jaar aan Hogeschool INHolland Rotterdam.

Voor mijn opleiding Management, Economie & Recht, is mij de gelegenheid geboden een halfjaar praktijkervaring op te doen binnen mijn beroepsveld. Du Pont de Nemours trok hierbij mijn aandacht met de vacature van Coördinator Stagebureau.

Deze stageplaats is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen DuPont en haar inhouse uitzendbureau Proflex. Proflex is gevestigd op het terrein van DuPont en zet zich specifiek in voor DuPont Dordrecht.

DuPont Dordrecht telt 950 medewerkers verdeelt over vier SBU’s, waarin zij vele halffabrikaten voor o.a. de automobielindustrie vervaardigen. Mijn eerste indruk van DuPont Dordrecht was de gezellige en informele sfeer die binnen het bedrijf heerst.

Als coördinator heb ik mij 5 maanden ingezet voor het werven en plaatsen van studenten bij DuPont Dordrecht. Ik ben hierbij werkzaam geweest als Coördinator van het Stagebureau. In die rol heb ik aan diverse projecten als projectlid gewerkt, en als voorzitter gefungeerd tijdens het organiseren van beursprojecten.

Verder was ik betrokken bij veel Human Resource-zaken en projecten die te maken hadden met organisatieontwikkeling. Hier heb ik veel geleerd op het gebied van management en organisatiekunde.

DuPont is een internationaal chemieconcern waarbij wordt gewerkt in een dynamische markt, wat zonder enige twijfel bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling.