The miracles of science™

Kies een Sector


Werken bij DuPont

Werken met zorg voor veiligheid en milieu

Bij DuPont in Dordrecht werken zo’n 900 mensen. In de fabrieken wordt gewerkt met zelfsturende teams. De taken worden in onderling overleg verdeeld. Er is geen baas die precies vertelt wat je moet doen, je bepaalt met elkaar wie wat doet. De supervisor is meer een coach die zorgt dat het werk in goed overleg gedaan kan worden. Zelfstandigheid is één kant van het werk, veiligheid is een andere belangrijke factor. DuPont staat wereldwijd bekend om het belang dat het bedrijf hecht aan veiligheid. In de processen zijn allerlei maatregelen ingebouwd die de veiligheid voor de mensen, milieu en omgeving moeten waarborgen. Dat vraagt ook iets van de mentaliteit van onze werknemers. Van de mensen die bij DuPont willen komen werken wordt een zelfde mentaliteit verwacht.

Werken met veel zelfstandigheid

Ongeveer de helft van onze medewerkers werkt in ploegendienst. De mensen werken vanuit hun eigen specialisatie samen in teams in de verschillende productieprocessen. Bij DuPont werken we in rollen met verschillende rolniveaus. Niet de functies zijn beschreven, maar de van toepassing zijnde waardetoevoegende processen.

Het vereiste werk- en denkniveau van de medewerkers in ploegendienst varieert van mbo tot hbo. Met een universitaire opleiding chemische technologie, natuurkunde of technische bedrijfskunde kan je bij DuPont instromen als Process Engineer. Voor de rol van Mechanical Engineer heb je minimaal HBO/TU Werktuigbouw nodig en voor Project Engineer vragen we Werktuigbouw of Electrotechniek. Dit laatste geldt ook voor de Electrical & Instrumentation Engineer.

Als je in de dagdienstgroepen werkt, draag je bij aan continuïteit en verbetering van de waardetoevoegende processen. De belangrijkste ondersteunende groepen zijn: Technologie, Inkoop, Financiële ondersteuning, Logistiek.