The miracles of science™

Kies een Sector


Persbericht

Dordrecht, 6 mei 2008

DuPont investeert in nieuwe productiecapaciteit in Dordrecht

DuPont investeert tot en met 2009 150 miljoen dollar in de uitbreiding en aanpassing van productiefaciliteiten in Europa, de VS en Azië om aan de grote vraag naar speciale ethyleencopolymeren te kunnen voldoen. Bij DuPont Dordrecht gaat het om een investering van 15 miljoen dollar in extra capaciteit voor productie van DuPont™ Fusabond® modificators en DuPont™ Bynel® hechtharsen, bestemd voor de Europese markt. Deze producten zijn nieuw voor Dordrecht. De extra capaciteit komt naar verwachting in 2009 beschikbaar.

De extra capaciteit in ethyleencopolymeren is nodig voor de stijgende vraag naar zonnecellen, verpakkingen en toepassingen in de auto-industrie, en voor nieuwe infrastructuur in opkomende economieën. Volgens DuPont resulteren de investeringen wereldwijd in ruim 90 miljoen kilo extra capaciteit, verbetering van de huidige faciliteiten en een lager energieverbruik tijdens het productieproces.

In DuPont’s vestiging Sabine in Orange (in de Amerikaanse staat Texas) zullen verbeteringen voor Surlyn® ionomeerhars en Vamac® acrylelastomeren, alsmede aanpassingen voor verbetering van de energie-efficiëntie worden doorgevoerd. De verwachting is dat dit in 2008 en 2009 zal zijn afgerond. In de Victoria fabriek in Texas, waar Elvax® EVA producten worden gemaakt, wordt geïnvesteerd om knelpunten weg te nemen. Men verwacht dat deze veranderingen in 2009 operationeel kunnen zijn.

Zoals eerder bekendgemaakt gaat DuPont in China een EVA fabriek bouwen, in samenwerking met de joint venture partner Sinopec. Deze fabriek zal DuPont’s positie in de EVA markt, de snelst groeiende markt ter wereld, versterken en er zal een breed scala aan EVA producten worden gemaakt. De fabriek, de eerste polymeer productiefaciliteit voor DuPont in China, zal in 2009 gaan draaien.