The miracles of science™

Kies een Sector


Persbericht

Dordrecht, 6 juni 2008

DuPont ondertekent sponsorovereenkomst met Biesboschcentrum

Jaap Mendel, directeur van DuPont Dordrecht, en Jan Lagendijk, voorzitter van het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch en wethouder van de gemeente Dordrecht, ondertekenden vandaag een sponsorovereenkomst voor drie jaar. DuPont doneert jaarlijks een sponsorbedrag aan het BeverBos bij Biesboschcentrum Dordrecht. In overleg is vastgesteld waaraan het bedrag wordt besteed. Het contract loopt met terugwerkende kracht van 2007 tot en met 2009.

Ondersteuning van het BeverBos, een project dat mensen bewust maakt van de waarde van de natuur en bovendien in de naaste omgeving van de Dordtse vestiging van DuPont ligt, past volgens Mendel goed in het streven van DuPont naar een veiligere, gezondere en betere samenleving. Hij verwees in zijn toespraak naar de wijze waarop een van de vorige bevers aan haar eind kwam (ze kreeg een boom op haar kop), en stelde dat ook bevers eigenlijk een helm zouden moeten dragen voor hun veiligheid.

Lagendijk wees in zijn toespraak op het belang van ‘goede buren’ en prees de houding van DuPont in wat tegenwoordig maatschappelijk verantwoord ondernemen heet. DuPont is al vele jaren sponsor van Biesboschcentrum Dordrecht, maar heeft met deze overeenkomst de bijdrage aan het BeverBos willen onderstrepen.

Hoewel het benodigde geld voor het BeverBos nog steeds niet helemaal binnen is, is met de steun van DuPont het tekort een stuk kleiner geworden.

Naast het geven van financiële ondersteuning, gaan de medewerkers van DuPont de Biesbosch dit najaar ook steunen met een opruimactie.