The miracles of science™

Kies een Sector


Persbericht

Dordrecht, 25 januari 2011

Een

 

Een "must-see" op de 2011 Milan week of design (11-17 april, 2011)

"TRON designs CORIAN®"
A movie-inspired design show by Disney® and DuPont™ Corian®

 

(Beeldmateriaal van "TRON: Legacy" op aanvraag beschikbaar voor journalisten. Alle foto’s copyright © Disney Enterprises, Inc. Alle rechten voorbehouden)

 

Januari 2011 – Creativiteit en  innovatie ontmoeten design, Disney ontmoet DuPont™ Corian® op de 2011 Milan week of design (11-17 april 2011), de belangrijkste ontmoetingsplaats voor interieurontwerpers van over de hele wereld. DuPont en Disney presenteren "TRON designs CORIAN®", een tentoonstelling  geïnspireerd op de Walt Disneyfilm "TRON: Legacy", die op 26 januari in Nederland in première gaat.

 

Het totaaleffect en de expressie kracht van de film "TRON: Legacy" inspireerde al talloze kunstenaars en ontwerpers in de wereld van de mode, muziek, design en technologie: van de originele Daft Punk-soundtrack tot exclusieve kleding en designsieraden en het vernieuwende videospel "TRON:Evolution". De wereld van "TRON" is een lifestyle-fenomeen geworden.

 

De "TRON designs CORIAN®" tentoonstelling is een origineel project onder art direction van DuPont en Disney, gecreëerd met gebruikmaking van geavanceerde oppervlakken in DuPont™ Corian® voor de algemene lay-out en voor een verrassende scenografie. Daarbij zullen, onder aansturing van Disney en DuPont, een aantal toonaangevende en trendy bedrijven, architecten en designers fascinerende interieur- en ontwerpoplossingen en architecturale vormen ontwerpen, waarbij zij zich laten inspireren door "TRON: Legacy" en de veelzijdigheid van DuPont™ Corian® benutten.

 

 Foto copyright © Disney Enterprises, Inc. Alle rechten voorbehouden.

DuPont™ is al sinds het eind van de jaren negentig op innovatieve wijze aanwezig op de Milan week of design als sponsor en organisator van tal van tentoonstellingen van verrassende en pionierende interpretaties in high-tech DuPont™ Corian® oppervlakken naar ontwerp van grootmeesters op het gebied van architectuur en design zoals Ettore Sottsass, Marc Newson, Ross Lovegrove, Ron Arad, Zaha Hadid, Jean Nouvel, Amanda Levete Architects an Karim Rashid. DuPont™ Corian® wordt ook steeds vaker toegepast door tientallen bedrijven van wereldklasse die prachtige, geavanceerde meubeloplossingen voor woningen en publieke ruimtes produceren en op de markt brengen.

Foto copyright © Disney Enterprises, Inc. Alle rechten voorbehouden.    

 

« Disney bevordert verbeeldingskracht en DuPont geeft vorm aan materialen: wij zijn bijzonder verheugd om met een partner te werken die zo creatief en innovatief is als The Walt Disney Company en om samen een tentoonstelling te ontwikkelen voor een belangrijke show als de  

Milan week of design. "TRON: Legacy" was een fantastische inspiratiebron: gecombineerd met de expertise van Disney en DuPont™ Corian® en de samenwerking met creatieve architecten, designers en bedrijven restulteert dit in een unieke, originele en verfrissende tentoonstelling die de veeleisende internationale bezoekers van de Milan week of design zal verrassen.» zegt Tim McCann, President, DuPont Building Innovations.

 

Marc Low, Vice President, Fashion and Home voor Europa bij The Walt Disney Company, voegt hier aan toe: «Wij zijn opgetogen dat het unieke landschap, de high-tech en toekomstgerichte

wereld van TRON zoveel belangstelling wekt in de designwereld en een positieve inspirerende kracht blijkt. Onze samenwerking met DuPont™ Corian® is een innovatief project dat het verhaal van "TRON: Legacy" op buitengewoon creatieve wijze buiten de bioscoop tot leven brengt met concepten, kunst en design die op de film zijn geïnspireerd. Wij kijken er naar uit om de bezoekers van de Milan week of design hiermee te verbluffen.»

 

Foto copyright © Disney Enterprises, Inc. Alle rechten voorbehouden.

 

"TRON: Legacy" (disney.go.com/tron, www.facebook.com/Tron) – "TRON: Legacy" is een 3D high-tech avontuur dat zich afspeelt in een digitale wereld zoals die nog nooit op het grote scherm in beeld is gebracht. IT-expert Sam Flynn (Garrett Hedlund), de 27-jarige zoon van Kevin Flynn (Jeff Bridges) onderzoekt zijn vaders verdwijning en wordt vervolgens zelf de wereld ingezogen van heftige programma’s en gladiatorspelen waar zijn vader al 25 jaar leeft. Met Kevin’s loyale vertrouweling (Olivia Wilde) maken vader en zoon een reis op leven en dood door een visueel overweldigend cyber-universum dat steeds geavanceerder en extreem gevaarlijk wordt.

 

DuPont™ Corian ® (www.corian.com) - Aanvankelijk op de markt gebracht als innovatief, door mensen gecreëerd materiaal voor keuken- en badkamerbladen, is DuPont™ Corian® - een geavanceerd oppervlakte materiaal dat zonder zichtbare voegen in vrijwel elke vorm kan worden uitgevoerd - nu een toonaangevend wereldmerk voor topkwaliteit oppervlakte materialen voor design, architectuur en meubels. Oplossingen met DuPont™ Corian® worden uitverkoren door duizenden architecten, ontwerpers en bedrijven en miljoenen consumenten wereldwijd. Het high-tech oppervlak van DuPont™ Corian® is een exceptioneel veelzijdig design- instrument dat vrijwel onbeperkte mogelijkheden biedt tot het produceren van hoogkwalitatieve, effectieve, functionele en betrouwbare oplossingen voor woningen, publieke en commerciële ruimtes, zowel binnen als buiten. Van keukens tot lampen, van badkamers tot gevelbekleding, van stoelen tot domotica-systemen, van radiatoren tot touch screens, van tafels tot mode- en interieuraccessoires

 

DuPont™ (www.dupont.com) - DuPont™ is een wetenschappelijk gericht producten- en dienstenbedrijf. Opgericht in 1802 wendt DuPont™ zijn wetenschappelijke kennis aan om duurzame oplossingen te ontwikkelen die essentieel zijn voor een beter, veiliger en gezonder leven voor mensen over de hele wereld. Actief in meer dan 90 landen biedt DuPont™ een brede waaier van innovatieve producten en diensten aan voor sectoren zoals landbouw en voeding, woning en bouw, communicatie en transport.

 

Het ovale logo van DuPont, DuPont™ en Corian® zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van E. I du Pont de Nemours & Company of zijn aangesloten ondernemingen. Het Tron® Legacy logo, Het Disney® logo, Tron® en Disney® zijn geregistreerde handelsmerken  van The Walt Disney Company. 

 

Voor meer informatie over "TRON designs CORIAN®", DuPont™ Corian® en DuPont:

 

- (Nederland) Willem Buitelaar, Public Affairs Manager, Du Pont de Nemours (Nederland) BV, willem.buitelaar@dupont.com; ARIES, Natasja Van den Heuvel, tel. +31.30.280.4516, natasjavandenheuvel@ariespr.nl
- (Global Communication Manager for "TRON designs CORIAN®"): Claudio Greco , DuPont Building Innovations, Public Relations and Media Relations Manager (Europe, Middle East and Africa ), claudio.greco@dupont.com

 

Voor meer informatie over "TRON: Legacy" and Disney: Lisa Di Corato, The Walt Disney Company, lisa.dicorato@disney.com, tel. +39 06 33 08 31