The miracles of science™

Kies een Sector


Persbericht

Dordrecht, 15 augustus 2011

DuPont breidt zonne-energieactiviteiten uit door overname Innovalight

DuPont heeft de overname bekendgemaakt van Innovalight, Inc., een bedrijf dat zich specialiseert in geavanceerde silicuminkt en procestechnologie waarmee de efficiëntie van kristallijne silicium zonnecellen wordt verhoogd. De overname versterkt de positie van DuPont als toonaangevende leider in materialen voor de zonne-energiemarkt, waardoor een breder en meer samenghangend aanbod van geïntegreerde fotovoltaïsche materialen en technologieën ontstaat. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.
 
In 2010 bedroeg de omzet van DuPont op de fotovoltaïsche markt ruim één miljard dollar. Het doel voor 2014 is een omzet van twee miljard dollar, op basis van aanhoudende groei die kan worden gerealiseerd door nieuwe innovaties die de efficiëntie en de levensduur van zonnecellen verbeteren en een positief effect hebben op de totale systeemkosten.


“Hoe efficiënter zonnecellen en –modules zijn, des te beter kan zonne-energie concurreren met andere vormen van elektriciteit,” zei David B. Miller, president – DuPont Electronics & Communications.  “DuPont en Innovalight streven beide naar innovatie wat betreft materialen en hebben een gezamenlijk doel: zonne-energie efficiënter en betaalbaarder maken.”
 
Innovalight, gevestigd in Sunnyvale (Californië) heeft al tal van innovatieve siliciuminktproducten en procestechnologieën ontwikkeld en verwacht nog meer nieuwe producten te ontwikkelen. Door siliciuminkt in combinatie met DuPont™ Solamet® fotovoltaïsche metallisatiepasta te gebruiken, kan er veel meer elektriciteit uit zonlicht worden opgewekt, waardoor het mogelijk wordt om de superieure Selective Emitter zonnecellen te maken. Volgens schattingen zou de Selective Emitter technologie tegen 2013 goed kunnen zijn voor 13 procent van de geproduceerde kristallijne silicium zonnecellen en tegen 2020 zelfs voor 38 procent.
De inbreng van Innovalight bestaat uit diepgaande kennis van zonne-energieapparatuur, siliciumtechnologie en Selective Emitter technologie, terwijl de inbreng van DuPont bestaat uit deskundigheid op het gebied van materiaalwetenschap, productiecapaciteit en toegang tot wereldmarkten. Onze innovaties kunnen bijdragen aan het oplossen van de hedendaagse uitdagingen op het gebied van energie.
 
DuPont verwacht dat de overname mogelijkheden zal scheppen voor efficiëntere zonne-energieoplossingen en toekomstige innovaties waardoor sneller en effectiever kan worden ingespeeld op de marktvraag naar efficiëntere zonne-energieapparatuur. DuPont’s ervaring bij het verhogen van de productiecapaciteit en het uitbreiden van productiefaciliteiten maakt het mogelijk dat de Innovalight producten snel op de markt gebracht kunnen worden zodat klanten snel toegang hebben tot deze technologie. Bovendien zullen door DuPont’s brede portfolio met materialen voor zonnecellen, inclusief backsheet folies en inkapselingsmaterialen, de nieuwe, zeer efficiënte zonnecellen op grotere schaal toegepast kunnen worden.
 
DuPont – één van de eerste bedrijven die, bijna 20 jaar geleden, milieudoelstellingen publiekelijk bekend maakte – heeft haar inzet voor duurzaamheid verbreed met marktgedreven doelstellingen voor zowel de omzet als R&D-investeringen. De doelstellingen zijn direct gekoppeld aan zakelijke groei en specifiek aan de ontwikkeling van veiligere en milieuvriendelijkere nieuwe producten voor belangrijke wereldmarkten.
 
DuPont (www.dupont.com) levert producten en diensten op basis van toegepaste wetenschap. De onderneming, die in 1802 is opgericht, benut de wetenschap om duurzame oplossingen te bedenken die het leven van de mens beter, veiliger en gezonder maken. Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen en biedt haar afzetmarkten een uitgebreid vooruitstrevend producten- en dienstenpakket, onder andere op het gebied van landbouw, voedingsmiddelen, bouw, communicatie en vervoer.