The miracles of science™

Kies een Sector


Persbericht

Dordrecht, 9 oktober 2013

DuPont staat voor het derde achtereenvolgende jaar in de Thomson Reuters 2013 World’s Top 100 Most Innovative Organizations ranglijst. De lijst laat zien hoe patentactiviteiten, bescherming van intellectueel eigendom, nieuwe technologie en verhoogde investeringen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling (R&D) groei en winstgevendheid van bedrijven beïnvloeden.

“In de 211-jarige geschiedenis van DuPont laten onze R&D-inspanningen een sterke pijplijn zien van nieuwe producten die tegemoetkomen aan de behoeften in de markt,” zegt Thomas M. Connelly, executive vice president en chief innovation officer.  “We zijn vereerd dit jaar weer in de lijst te zijn opgenomen. Het is een erkenning voor de inspanningen van onze wetenschappers en ingenieurs die blijven uitvinden en innoveren, en onze unieke geïntegreerde wetenschappelijke mogelijkheden gebruiken om onze klanten wereldwijd te helpen.”

Met 12 nieuwe innovatiecentra op verschillende plaatsen in de wereld helpt de wetenschap van DuPont grote maatschappelijke uitdagingen op te lossen. DuPont werkt met name aan de toename van meer en beter voedsel, de ontwikkeling van brandstof uit hernieuwbare bronnen en de bescherming van mensen in hun werk en leefomgeving. Deze innovatiecentra brengen klanten, overheidsinstanties, NGO’s, universiteiten en andere strategische partners bijeen om samen te werken aan regionale en wereldwijde problemen.  

“Door de koppeling van onze 10.000 wetenschappers en ingenieurs aan specialisten uit allerlei bedrijfstakken, krijgen we inzicht in plaatselijke behoeften, kunnen we inspelen op trends in de markt en snel innovatieve oplossingen ontwikkelen,” aldus Connelly.

De investeringen van DuPont op het gebied van R&D stegen het afgelopen jaar met 8 procent tot een recordbedrag van 2,1 miljard dollar. Het bedrijf kondigde nieuwe onderzoekscentra aan en uitbreiding van onderzoekscentra voor verschillende gewassen, sloeg de eerste paal voor een nieuwe cellulose ethanolfabriek in Nevada in de staat Iowa (VS), en breidde het aanbod op het gebied van photovoltaïsche en organische lichtgevende diode (OLED) technologie verder uit. DuPont bracht vorig jaar 2.047 producten op de markt, waarbij zo’n 10 miljard dollar aan omzet werd verkregen uit nieuwe producten en toepassingen die tussen 2009 en 2012 op de markt werden gebracht. 

De 2013 World’s Top 100 Global Innovators lijst omvat de 100 bedrijven en organisaties in de wereld die tot de top van innovatie behoren gemeten naar een aantal specifieke aan patenten gelieerde gegevens.  

DuPont (NYSE: DD) voorziet de wereldmarkt sinds 1802 van hoogkwalitatieve wetenschap en techniek in de vorm van innovatieve producten, materialen en diensten. Het bedrijf gelooft erin dat we, door samenwerking met klanten, regeringen, ngo’s en thought leaders, oplossingen kunnen vinden voor mondiale uitdagingen als de zorg voor voldoende gezonde voeding voor iedereen, het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het beschermen van mensenlevens en het milieu. Ga voor meer informatie over DuPont en zijn streven naar inclusive innovation naar www.dupont.com.