DuPont Home
Safety Glass

DuPont™ SentryGlas® Expressions™ transforms a beauty salon

When David Kepron, Principal, Retail Design at the Philadelphia-based architecture firm SPG3 was looking for a creative way to divide the space within a retail environment - in this case a beauty salon - he turned to DuPont™ SentryGlas® Expressions™. For his client Joli Salon & Spa in Albany, New York, the results were outstanding.

When David Kepron, Principal, Retail Design at the Philadelphia-based architecture firm SPG3 was looking for a creative way to divide the space within a retail environment - in this case a beauty salon - he turned to DuPont™ SentryGlas® Expressions™. For his client Joli Salon & Spa in Albany, New York, the results were outstanding.

"In the Joli Salon & Spa project, we were looking for a way to create large-scale graphic elements that would act as both 'light-boxes' and space dividers,"says Kepron. "I was particularly struck by the potential design opportunities that the SentryGlas® Expressions™ would give us. The fact that the glass was also a safety glass product made its application as a free-standing element in a retail space a bonus, as traffic would circulate around it, with little concern about it being broken."

The store front is a great example of how Kepron and laminator Arch Deco Glass of Columbus, Ohio, used the glass to create a luminous graphic wall. "The interior lighting illuminated the tree graphic, really bringing it to life - as though the sun were shining through the canopy from above," says Kepron. From the inside of the salon area, the same tree graphic panels create a visual termination to a long linear space.

"SentryGlas® Expressions™ is probably one of the most exciting 'new' products that we brought to our creative palette last year," he concludes. "I have already started to think about the next application on up-coming retail projects in 2007."

Joli Salon: Space with "an ethereal quality"; not completely opaque, the translucent panels allow for the passage of ambient light creating panels that "glow" as well as creating the perception of a space beyond. Back lighting the panels reduce the need to build thick walls to incase large light boxes.