The miracles of science™

Kies een Sector


Tyvek® Construction België

De meeste membranen beloven waterdichtheid, maar voor hoe lang ?

Meerlagige, of enkellagige folies, het is de functionele laag van een folie die zorgt voor de wind- & waterdichtheid en de dampopenheid van uw folie

Een onderdak heeft een vitale functie als secundaire waterdichting van uw dak

 

Een onderdak moet :
• de absolute waterdichtheid van het dak en de muren verzekeren
• de dakisolatie beschermen en zo de energie-efficiëntie verbeteren
• talloze jaren vochtregulerend werken voor een gezond binnenklimaat

 

Hoe resistent en sterk een product ook gedurende installatie mag zijn, er zijn slechts een paar weken nodig om de voornaamste functionaliteit, de waterdichtheid van het onderdak totaal teniet te doen door UV-inwerking en warmtebelasting.

 

UV-beschadiging tijdens de constructie

Vooraleer een onderdakfolie wordt afgedekt, kan deze door UV inwerking sterk degraderen en de functionele laag zelfs vernietigen

Beschadiging door warmte tijdens de levenscyclus van een gebouw

Tijdens de levenscyclus van een constructie, ontwikkelen zich zeer hoge temperaturen onder de dakbedekking. Deze temperaturen kunnen oplopen tot ver boven 80°C. Deze hoge temperaturen hebben een belangrijke impact op uw onderdakfolie en zijn functionaliteit.

Directe UV belasting heeft een hoge impact op uw functionaliteit van uw onderdakfolie. Niet onmiddellijk zichtbaar, maar in combinatie met de hoge temperaturen in een onderdak, heeft dit een erg negatieve impact op uw functionaliteit. Blijvende waterdichtheid garanderen is uitermate belangrijk.