DuPont Home

De ce Tyvek®?

Ca strat de bază, membranele DuPont™ Tyvek® acţionează ca un hanorac; rezistă la infiltraţiile vântului şi aerului, precum şi la pătrunderea apei şi contribuie la crearea unei clădiri mai confortabile şi mai eficiente din punct de vedere energetic.

Graţie stratului lor funcţional unic bazat pe tehnologia de legare în sistem „flash-spun”, membranele Tyvek® sunt:

  • Singurul element de bază cu un strat funcţional unic cu o grosime egală cu cea a produsului (175 µm respectiv 220 µm)
  • Foarte robuste la deteriorări
  • Durabile
  • Rezistente la UV
  • Etanşe la apă şi vânt, dar deschise la vapori
  • Rezistente la o temperatură de până la 100°C

Toate membranele DuPont sunt în deplină conformitate cu testele CPD 89/106, necesare pentru marcajul CE

De peste 40 de ani, membranele respiratoare oferă o soluţie globală de primă calitate pentru protecţia clădirilor împotriva condiţiilor climatice externe şi a efectelor condensului.
Toate cerinţele principale pentru o membrană respiratoare cu performanţe ridicate sunt inerente produselor Tyvek®. Unice datorită stratului funcţional de înaltă calitate, membranele Tyvek® sunt deschise în mod natural la vapori, dar şi impermeabile. Acest lucru se datorează compoziţiei lor din milioane de microfibre, legate termic (tehnologie de legare în sistem „flash-spun“) pentru a realiza un „labirint“ impermeabil la apă, care totuşi permite vaporilor de apă să treacă prin porii naturali din structura sa.
Stratul funcţional extrem de gros de microfibre, poate fi folosit singur sau laminat pe un material neţesut, pentru a i se spori caracteristicile specifice precum rezistenţa sau uşurinţa la instalare. Acesta poate fi de asemenea metalizat, pentru a crea o suprafaţă cu capacităţi ridicate de reflectare (Tyvek® Enercor®), care să contribuie la economii de energie pe timp de iarnă şi la blocarea radiaţiilor solare pe timp de vară.

Robuste şi foarte rezistente la degradarea UV, produsele Tyvek® oferă siguranţă sub forma fiabilităţii, durabilităţii, instalării simple, plus asistenţa tehnică a unei companii globale.