DuPont Home

Zakaj so izdelki Tyvek® res nekaj posebnega?

  Debelina in kakovost funkcionalnega sloja
DuPont™ Tyvek® nudi funkcionalni sloj, ki je od šest- do osemkrat debelejši od ostalih običajnih večslojnih izdelkov. Običajne večslojne sekundarne kritine so sestavljene iz zelo tankega funkcionalnega sloja (kar trikrat tanjše od človeškega lasu), stisnjene med zunanje zaščitne sloje.

  Edinstvena struktura 
Tyvek® sestavljajo milijoni mikrovlaken, ki ustvarjajo tako imenovani »labirint«, in zagotavljajo pravilno in homogeno razpršitev UV- in toplotnih stabilizatorjev, s čimer je skozi celotno debelino zagotovljena vrhunska trajnost. 

 Dokazana odpornost na UV-sevanje in visoke temperature

Številne večslojne membrane so izdelane iz polipropelina (PP), ki je že po naravi občutljivejši na UV-sevanje od polietilena (PE). Tyvek® funkcionalni sloj je sestavljen iz polietilena, ki je 100-odstotno UV- in toplotno stabiliziran.

Včasih lahko temperature na površju izolacije presežejo tudi 80 °C. Visoke temperature močno poslabšajo učinkovitost sekundarnih kritin. Membrane Tyvek® so odporne na temperaturo do 100 °C.

  Izdelek družbe DuPont  
Uspeh izdelkov Tyvek® je rezultat posebnega proizvodnega procesa po t. i. tehnologiji »flash-spunbond« in več kot 20 let izkušenj na trgu. Družba DuPont je po vsem svetu znana po svojih naprednih inovacijah, predanosti kakovosti in etičnim načelom.
Paroprepustna membrana objektu nudi vitalno funkcijo sekundarne zaščite pred vodo.
Paroprepustna membrana objektu nudi vitalno funkcijo sekundarne zaščite pred vodo
Rezultati preizkusov staranja