Paropropustna folija Tyvek® - Izolacija fasade in strehe

Paroprepustne folije za stavbe DuPont™ Tyvek® nudijo dokazano in dolgotrajno zaščito pred vdorom vode in zraka ter učinki kondenzacije. Z nadzorovanjem gibanja toplote, zraka in vlage skozi ovoj hiše lahko paroprepustne folije Tyvek®, parne ovire in zapore (AVCL) DuPont™ AirGuard® ter lepilni trakovi izboljšajo energetsko učinkovitost stavb in tako znatno prispevajo k zaščiti okolja. Uporabljamo jih lahko za vse vrste poševnih strešnih konstrukcij in za večino oblik sten z lesenim ali kovinskim okvirjem, kot tudi pri projektih novogradnje, sanacije in razširitve.

Debelina in kakovost funkcionalnega sloja
Paropropusna folija DuPont™ Tyvek® nudi funkcionalni sloj, ki je od šest- do osemkrat debelejši od ostalih običajnih večslojnih izdelkov. Običajna večslojna paropropusna folija, kot sekundarna strešna kritina je sestavljena iz zelo tankega funkcionalnega sloja (kar trikrat tanjše od človeškega lasu), stisnjene med zunanje zaščitne sloje.

Edinstvena struktura
Tyvek® sestavljajo milijoni mikrovlaken, ki ustvarjajo tako imenovani »labirint« in zagotavljajo pravilno in homogeno razpršitev UV- in toplotnih stabilizatorjev, s čimer je skozi celotno debelino zagotovljena vrhunska trajnost.

Dokazana odpornost na UV-sevanje in visoke temperature
Številne večslojne membrane so izdelane iz polipropelina (PP), ki je že po naravi občutljivejši na UV-sevanje od polietilena (PE). Tyvek® funkcionalni sloj je sestavljen iz polietilena, ki je 100-odstotno UV- in toplotno stabiliziran.
Včasih lahko temperature na površju izolacije podstrešja presežejo tudi 80 °C. Visoke temperature poslabšajo učinkovitost sekundarne strešne kritine. Paropropustna folija Tyvek® je odporna na temperaturo do 100 °C.

Izdelek družbe DuPont
Uspeh izdelkov Tyvek® je rezultat posebnega proizvodnega procesa po t. i. tehnologiji »flash-spunbond« in več kot 20 let izkušenj na trgu. Družba DuPont je po vsem svetu znana po svojih naprednih inovacijah, predanosti kakovosti in etičnim načelom.
Strešni izdelki -Sekundarna strešna kritina
Paropropustne folije Tyvek® za poševne strešne konstrukcije, daje odlično zaščito pred zunanjimi vremenskimi pogoji, pri tem pa omogočajo vodni pari prost prehod iz konstrukcije. » Več o Tyvek® strešnih folijah
Stenski izdelki - Paropropustna folija za fasade
Stenske folije Tyvek® lahko uporabite pri večini stenskih konstrukcij in dajejo odlično zaščito pred zunanjimi vremenskimi pogoji, pri tem pa omogočajo vodni pari prost prehod iz konstrukcije. » Več o Tyvek® stenskih folijah
Notranja zrakotesnost - parna zapora, ovira, lepilni trakovi
Namestitev kakovostne parne zapore ali ovire, kot del notranje obloge bo znatno pripomoglo k zmanjšanju stopnje toplotne izgube, saj je zagotovljena prepreka pred uhajanjem zraka. » Več o DuPontTM AirGuard® - parna zapora, ovira (AVCL) in lepilni trakovi